В Гърция COVID мерките остават и през май

Пълното премахване на сертификатите през май е нереално
31 мар 2022 10:48, Елка Василева
18
В Гърция COVID мерките остават и през май
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция запазва основните ограничителни анти COVID мерки и през май. Причината е високата заболяемост - новите случаи достигат до 23 хиляди на ден, предаде БНР.

Лекарите от Съвета за контрол на пандемията предупреждават правителството за огромен риск, ако отпаднат COVID мерките за Великден.

Още по темата
Зеленият сертификат, носенето на маска и отрицателният резултат от тест остават в сила за празниците. Посещението на заведения и влизането в магазините за нехранителни стоки ще става само след представяне на сертификат за ваксинация или отрицателен резултат от тест. Маските остават задължителни в обществения транспорт и търговските обекти.

В зависимост от епидемичната обстановка през май ще се обсъждат корекции в мерките, като например неваксинирани да могат да посещават заведения на открито, заявиха пред медиите експерти. Пълното премахване на сертификатите през май е нереално.

Не се променят условията за влизане в Гърция: сертификат за ваксинация, или отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в Гърция или отрицателен антигенен тест, направен до 24 часа преди пътуването, или удостоверение за преболедуване, което да е издадено 14 дни след първия положителен PCR тест.

Гръцките власти продължават активния контрол по спазване на действащите ограничения. Нарушенията се наказват с 300 евро глоба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкм туристите ще се запътят в България вместо в Гърция.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече набодени толкова повече заразени.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На гърците май не им се занимава с туризъм вече. Ще слушкат и изпълняват в замяна на кинти от ЕС за "борба с пандемията". Ако трябва, и пети път ще се набодат. Мислех ги за по-умни.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ваксините. Грузия е с под 4 милиона население и достигна до над 25000 заразени на ден в пика на вълната при 32% ваксинирани тогава. В момента Грузия е на 8-мо място в света по заразили се на човек от населението сред държавите с над 350 хиляди население и с 33,8% ваксинирани.
8
2
 
19
 
! Отговори
Абе тия преди 2 години
гърци дето за всичко се вдигаха и обединяваха какво им стана? Нали на нас се подиграваха преди години, че всичко търпим? Те сега защо търпят тези безумия?
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ваксинките определено работят, но на обратно, тоест имуната система е занижена до такава степен, че ловят всичко вече, да им е честито.
6
3
 
18
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Психопати :)))
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че на маляките им изсипаха по един сак с пари по време на "пландемията". Тук получихме обичайната комбинация от три пръста с преобладаващ среден. Но пък всякакви смахнатяци се сърдеха, че не слушкаме и не изпълняваме като гърчолята.
4
3
 
16
 
! Отговори
Лаб. Меринджей преди 2 години
23 хил. на ден?! Вече и на деббиллите с IQ равно на стайна температура им стана ясно, че проблема е във ваксините. Само се чудя на гръцкия народ колко още тормоз, заключване, носене, следене и стрес още ще му трябва да стигне до такова умозаключение...
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са се ваксинирали. Не е хубаво да си толкова послушен.
2
4
 
46
 
! Отговори
значи..така преди 2 години
А... аз си мислех,че ще им "светне" на гърчугите..че ги правят на гл-упаци...но не! Ще видят те доходоносен туристически сезон на куково лято ! Хем ще са болни..хем недоволни..хем бедни..Ейй! ***-ла-ки загубени!!!!
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех ако имаше как да признаят че колкото повече инжектирани, толкова по-зле е положението с ковиднастинката